torsdag 18 januari 2018

Tjäna pengar som gräs

Skärmavbild 2018-01-18 kl. 20.47.22

Marknadsföring handlar såklart om att tjäna pengar. Oavsett om man säljer en vara eller är ute efter leverantörskontrakt. Det gäller att presentera sig själv och det man säljer på ett sätt som tilltalar den tilltänkta kunden. Och det gäller att hitta denna trevliga kund.

På senare tid har det blivit både enklare och billigare att göra just det. Man kan säga att digital teknik och sociala medier är för marknadsföring vad löpande bandet var för biltillverkningen.

Plötsligt blir allt enklare och billigare.

Jag kan ge ett exempel. När vi gör film i marknadsföringssyfte, gör vi den från början anpassad till sociala medier. För 25 000 kronor producerar vi en film, läger upp en kampanj och når 200 000 människor (i utvald målgrupp).

Skule man ha gjort samma sak för 15 år sedan hade det kostat tio gånger så mycket.

Det gör att marknadsföring är i var mans hand nu. Vem som helst kan marknadsföra nästan vad som helst i sociala medier, för en fortfarande låg penning (även om priserna stiger nu, i takt med att intresset ökar).

Men alla tjänar förstås inte pengar som gräs för det. En del gör det, som hittar rätt knappar att trycka på. Nu, som då och som alltid, beror framgång på innehållet i vad man sänder ut. Det är där vi kommer in. Vi filmar och skriver. Vi gestaltar vår kunds erbjudande. Vi hanterar kampanjer.

Och vi når ut.

Tjäna pengar som gräs dök först upp på SEO Kompetens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

SEO Kompetens sysslar med sökmotoroptimering (SEO). Vi hjälper våra kunder att bli synliga på nätet.